IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона АД подписа договор с RWE за поне 9 млн. лв.

Предметът на договора е проектиране, изграждане и инженеринг на разширяване на газопреносно съоръжение за коксов газ в електроцентрала в Германия

18:35 | 13.10.11 г.
Енемона АД подписа договор с RWE за поне 9 млн. лв.

„Енемона“ АД обяви, че официално е подписан договор с RWE Power AG, Германия за възлагане на цялостно проектиране, изграждане и инженеринг на разширяване на газопреносно съоръжение за коксов газ в електроцентрала Хукинген (Дуисбург, Германия), съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Стойността на договора надхвърля 10% от средните приходи на дружеството на неконсолидирана база за последните три години, посочват от дружеството. Срокът за изпълнение е 30 септември 2013 г.

Задължението за обявяване на договори за над 10% от стойността на средните приходи за последните 3 години е по силата на Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК).

През 2008 г. приходите на дружеството на неконсолидирана база са в размер на 88,4 млн. лв., за 2009 г. са 93,3 млн. лв., а за 2010 г. - 89,7 млн. лв., което означава, че стойността на договора с RWE Power е за поне 9 млн. лв., показват изчисления на Investor.bg.

Съветът на директорите на дружеството вчера пък е взел решение за учредяването на дъщерно дружество „ФЕЦ Младеново“ ЕООД. Капиталът на компанията ще е 30 хил. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още