IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook започва офанзива за iPad

Ново приложение прави ползването на социалната мрежа от таблета на Apple по-лесно

12:27 | 11.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ново приложение за iPad позволява по-лесно ползване на Facebook.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ново приложение за iPad позволява по-лесно ползване на Facebook. Снимка: Ройтерс

Най-голямата в световен мащаб социална мрежа Facebook капитулира. Повече от година след пускането на пазара на таблета iPad социалната мрежа пусна ново приложение за устройството на Apple. Това става само един ден преди организираното от разработчика на игри за Facebook - Zynga, медийно събитие в Сан Франциско, пише германският икономически ежедневник Handelsblatt.

До този момент влизането в социалната мрежа от iPad бе истинско приключение. Потребителите трябваше да ползват версията за много по-малкия iPhone, която, разбира се, не дава много от предимствата на по-големия тъч скрийн. Специалната версия за iPad гарантира не само по-висока и цветна картина, но също и по-лесно управление, което вече е налично и за версията за iPhone. 

Като допълнителни функции в момента снимки и видеоклипове може директно да бъдат зареждани от приложението в сайта. Те ще могат да бъдат показвани в голям формат и под формата на диапозитиви. Освен това е интегрирана и търсачка за новини, приятели и приложения. Новините за приятелите излизат в отделен прозорец. 

Facebook за iPad и iPhone може да се свали безплатно от App Store. Приложението може да се ползва с iPhone, iPod Touch, както и iPad и изисква iOS 3.0 или по-късна версия на операционната система.

Това са важни нововъведения, свързани и с новия външен вид на  Facebook – т. нар. дизайн „Timeline“. Той показва активността на потребителя, промените в статуса и местоживеенето назад по избор и ще включва контрол върху личната информация.

С интегрирането на нова програма - „App-Finder“ търсенето на нови приложения или игри, които се ползват например от приятелите, става по-лесно. Само един клик върху уведомлението води директно към приложението. 

Около 350 млн. потребители на Facebook влизат в мрежата чрез мобилни устройства. Според директора на поделението за мобилни продукти Ерик Ценк този дял скоро може да мине 50%.

Последна актуализация: 13:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
edge404
преди 12 години
Премест!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още