IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се понижиха в петъчната сесия

Днешните данни за заетостта трудно ще ни убедят, че лошото за американската икономиката е зад гърба ни, коментира анализатор

23:32 | 07.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street се понижиха в петъчната сесия

Американските акции затвориха с понижения в петъчната сесия, но приключиха седмицата на плюс, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) отстъпи с 0,2% в петъчната търговия до ниво от 11 103 пункта, S&P 500 спадна с 0,8% до 1 155 пункта, а Nasdaq Composite загуби 1,1% до 2 479 пункта.

Fitch понижи рейтингите на Испания и Италия, след като по-рано през седмицата италианският рейтинг бе свален и от Moody’s. Днес също така Moody’s понижи рейтингите на британски и португалски банки.

Икономическите новини от деня показаха, че американската икономика е разкрила нови 103 хил. работни места извън селскостопанския сектор през септември при очаквания на икономисти за около 60 хил., но безработицата остава на досегашното си ниво от 9,1%.

Тези данни трудно ще ни убедят, че лошото за икономиката е зад гърба ни, коментира Тод Шьонбергер, управляващ директор в The BlackBay Group.

”Цифрите са по-добри от очакваните, но си остават много слаби и не са голяма изненада, имайки предвид икономическата среда и неистовия стремеж на компаниите да излязат на печалба на всяка цена”, казва той.

Бил Грос от Pimco също смята, че това увеличение не е достатъчно, като икономиката се нуждае от 200-250 хил. нови работни места месечно за да расте.

Според Тод Салъмоун, директор Анализи в Schaeffer's Investment Research, сме свидетели на най-ниския дял на вложенията в акции – по-нисък дори от този през март 2009 г. Той смята, че на пазара все още има много неизвестности за инвеститорите.

Данни на търговското министерство на САЩ от днес показаха, че запасите на едро в страната са се повишили с 0,4% през август при прогнози за ръст от 0,7%, а Федералният резерв отчете спад на потребителските заеми през месеца до 16-месечно дъно.

Златото се понижи с 0,8% до 1 640 долара за трой унция, а среброто спадна с 2,7% до ниво от 31,15 долара.

Американският лек петрол се повиши с 0,5% до 82,97 долара за барел, а петролът тип Брент се покачи с 0,2% до ниво от 105,88 долара.

Еврото поевтиня с 0,4% до 1,338 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК нарасна с 0,08 процентни пункта до 2,08%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още