IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street затвориха с повишения

Инвеститорите се обнадеждиха след излизането на информация във Financial Times, че финансовите министри на държавите от Европейския съюз обсъждат координирана рекапитализация на банките

23:22 | 04.10.11 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Волатилната сесия на Wall Street приключи с повишения за индексите. В края на търговията Dow Jones се покачи с 1,44% до 10 809 пункта, S&P 500 регистрира ръст от 2,25% до 1 124 пункта, а Nasdaq отбеляза повишение от 2,95% до 2 405 пункта.

Трендът на Wall Street се обърна главно в последния час на сесията, след изказването на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке пред икономическата комисия в Конгреса, посочва MarketWatch.

За оптимизма на инвеститорите спомогна и информация, публикувана във Financial Times, че финансовите министри на държавите от Европейския съюз обсъждат координирана рекапитализация на банките.

Въпреки повишенията, опасенията на инвеститорите за икономическото състояние на Европа остават. Съмненията за способността на европейските политици да се справят с дълговата криза се задълбочиха, след като президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише се обяви против идеята банката да финансира каквито и да било спасителни планове, включително и разширяването на Европейския фонд за финансова стабилност.

Акциите на Apple останаха встрани от ръстовете. Инвеститорите се разочароваха, че днес беше представен не кардинално нов iPhone 5, а модификацията iPhone 4S. Книжата на компанията пропаднаха с над 4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kreditkiller
преди 12 години
:"държавите от Европейския съюз обсъждат координирана рекапитализация на банките"Е къде е пазарният принцип в България за бизнеса на банките, за който говореше г-н Харпанцумян, на въжето измамниците. Надявам се не съм му отцелил името щото ще ме съди и преследва до "гроб"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още