IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението на За За Габор поевтиня с близо 3 млн. долара

Оказва се, че актрисата е попресилила информацията за бившите собственици на къщата и Елвис не е сред тях

12:44 | 29.09.11 г.
<p>
	За За Габор. Снимка: classic film scans. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/" target="_blank">Creative Commons</a></p>

За За Габор. Снимка: classic film scans. Лиценз: Creative Commons

Оказа се, че кракът на Елвис не е стъпвал в имението на За За Габор. Може би този факт също е спомогнал цената на имота на легендарната актриса, който наскоро беше обявен за продажба, да се смъкне значително, пише Forbs.

Първоначалната цена на имението беше 15 млн. долара, а сега къщата се продава за 12,1 млн. долара. Никак не е зле за къща, за която самата За За твърдеше, че е била собственост на Елвис Пресли и Хауърд Хюз.

LA Weekly публикува материал, в който внучката на първите собственици на имението обвини За За Габор в лъжа. Жената разказва, че действително през 60-те години на миналия век имението е било отдадено под наем на Хауърд Хюз, но никога дори не е било посещавано от Краля на рока. Освен това, За За не е купила имота от Хюз, а от семейството, което е построило имението през 1955 г. Актрисата явно се е пазарила доста, защото е платила 250 000 долара вместо първоначално договорените 600 000 долара.

Слухове за продажбата на имението се носеха месеци преди официалната обява да бъде публикувана. Съпругът на За За Габор Фредерик фон Анхалт сам излезе пред медиите и заяви, че е принуден на тази стъпка, защото трябва да покрие медицинските разходи за болната си съпруга. „Искам просто да уредя дълговете на жена си и да я успокоя“, каза фон Анхалт.

В последните няколко години За За Габор периодично влизаше в болница заради най-различни здравословни проблеми.

Уникалният имот с площ близо 600 кв. м. се намира в Бел Еър и се състои от 4 спални и 5 бани. Дворът около къщата е над 4 дка. Къщата е пълна с антики, но това не скрива факта, че се нуждае от ремонт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още