IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство понижи прогнозите си за икономическия растеж до 2013 г

Новите икономически прогнози са вписани в правителствен документ, който трябва да бъде одобрен от кабинета днес

13:24 | 22.09.11 г.
Италианското правителство понижи прогнозите си за икономическия растеж до 2013 г

Италия е понижила прогнозите за икономическия растеж до 2013 г., съобщи за Ройтерс анонимен източник, близък до правителството.

Перспективите пред публичните финанси обаче са се подобрили, основно заради постъпленията от увеличението на данъците, посочва още агенцията.

Правителството на Силвио Берлускони очаква италианският брутен вътрешен продукт (БВП) да нарасне с 0,7% през настоящата година при предишна прогноза за растеж от 1,1%.

За догодина очакванията са растежът на икономиката на Италия да се забави до 0,6% при предишна прогноза от 1,3%. Перспективата за 2013 г. пък е коригирана до 1,2% от 1,5%.

Новите икономически прогнози са вписани в правителствен документ, който трябва да бъде одобрен от кабинета днес.

Според актуалните прогнози на Международния валутен фонд (МВФ) италианската икономика ще регистрира ръст от 0,6% тази година, който ще се забави до 0,3% догодина. Независими икономисти пък са на мнение, че БВП на Италия ще се свие през 2012 г.

Правителството на Берлускони смята, че ще успее да постигне заложените в икономическата програма фискални цели и ще балансира бюджета през 2013 г. въпреки бавния икономически растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още