IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси заличиха печалбите от деня

Обявеното ново посещение в Атина на "тройката" кредитори на Гърция и неблагоприятните данни за жилищното строителство угасиха ентусиазма на инвеститорите

23:36 | 20.09.11 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на американските борси успяха днес да изгубят спечеленото в ранните часове на търговията, като единствено Dow Jones остана на положителна територия за деня, вследствие на липсата на отрицателни новини за Гърция и в очакване на резултати от срещата на Комисията за свободния пазар към Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC.

Dow Jones се повиши с 0,07% до 11 408,66 пункта, главно благодарение на ръста на акциите на Home Depot, поскъпнали с 1,34%, и Intel, прибавили 1,23% към стойността си.

Standard&Poor`s 500 загуби 0,2% до 1 202,09 пункта, като акциите на добивните и промишлените компании го дърпаха надолу, докато тези на компаниите за комунални услуги водеха тези с ръст.

Акциите на Carnival скочиха с 5,05%, след като туристическата компания обяви печалба, надхвърлиха предварителните очаквания.

Nasdaq Composite потъна с 0,9% до 2 590,24 пункта.

Днешните загуби се дължат до голяма степен на съобщението на „тройката“ кредитори на Гърция – Европейският съюз, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, които обявиха, че през октомври ще направят ново посещение в Атина, за да довършат прегледа на финансовата ситуация в затъналата балканска държава.

Отражение дадоха и данните за започналото ново жилищно строителство в САЩ, достигнало тримесечно дъно.

Акциите на ConAgra понижиха стойността си, след като печалбата на производителя на хранителни стоки се срина с 42% на фона на повишените разходи.

Акциите на Jazz Pharmaceuticals прибавиха 7,01% към стойността си, след като тя обяви придобиването на частната Azur Pharma.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
lape_bg
преди 12 години
Investore ,гледаи какви си ги писал ,, като единствено Dow Jones остана на положителна територия за деня вследствие на липсата на положителни новини за Гърция ,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още