IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преговорите за Гърция ще продължат във вторник

Нова конференция ще се проведе във вторник вечерта, като междувременно разговорите по някои технически детайли продължават, заяви говорител на ЕК

22:42 | 19.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Преговорите за Гърция ще продължат във вторник

Гръцкият финансов министър проведе спешна телефонна конференция с международните кредитори на страната часове, след като обеща да ускори реформите и съкращенията на служители в държавния сектор.

Глобалните пазари останаха скептични за обещанията му, пише CNBC. Световните индекси продължиха да се понижават.

Представители на Европейската комисия (ЕК), Международният валутен фонд (МВФ) и Европейската централна банка (ЕЦБ) ще проведат нов конферентен разговор с гръцкото правителство във вторник вечерта.

„Както не веднъж се е случвало, ръководителите на мисиите за Гърция на Комисията, МВФ и ЕЦБ проведоха конферентен разговор с гръцкия министър на финансите“, заяви говорителят на Комисията Амадеу Алтафай.

„Нова конференция ще се проведе във вторник вечерта, като междувременно разговорите по някои технически детайли продължават“.

Икономиката на Гърция може да отчете спад от 5,5% през 2011 г., като рецесията ще продължи и през 2012 г., заяви по-рано днес постоянният представител на МВФ в Атина Боб Траа, цитиран от Ройтерс.

"Възстановяването няма да дойде без засилване на реформите", заяви Траа на конференция в Гърция.

"Сега сме на мнение, че през 2011 година растежът може да бъде отрицателен на равнище минус 5,5%. Тъй като възстановяването ще отнеме време, то за 2012 г. прогнозираме отрицателен растеж от средно минус 2,5%. Икономиката няма да започне да отчита положителен растеж на тримесечна основа преди края на идната година", подчерта представителят на МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Гърците няма ли да обявят фалит и че излизат от еврозоната да се приключи веднъж за винаги. Повлякоха всички борсови индекси надолу, еврото губи позиции. Колкото по-дълго агонизират, толкова по-зле за всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Полезно е да се знае точната причина за криза в Р. Гърция (функционално несъответствие на нейно държавно финансово управление спрямо качества на ползвани Незлатни евро).Днес Брюксел поставя условия , но ще дойде време и ще е принуден да признае пред гръцките участници в стопански живот за гибелна роля на свое мълчаливо поведение спрямо наличие на грешни финансови правила за ползване на Незлатно евро и поради тези обстоятелства в Р. Гърция (и в други европейски държави) се развива стопанска криза.Интересно е кой носи отговорност: този, който задава правилата или този, който е принуден да ги изпълнява и стига до криза, която го води към стопанска разруха?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още