IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София откриват Музей на социалистическото изкуство

Сред експонатите са 77 произведения на монументалната скулптура и 60 произведения на живописта

18:24 | 16.09.11 г. 1
<p>
	Снимка: Министерство на културата</p>

Снимка: Министерство на културата

Музеят на социалистическото изкуство в София ще бъде открит официално на 19 септември на ул. "Лъчезар Станчев" 7 в кв. "Изгрев", съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Музеят на социалистическото изкуство се състои от скулптурен парк с територия от 7 500 квадратни метра, където засега са изложени 77 произведения на монументалната скулптура.

Експозицията в изложбената зала е разположена на площ от 550 кв. м и показва 60 произведения на живописта и 25 творби на кавалетната пластика.

Музеят ще бъде филиал на Националния музей на българското изобразително изкуство и е първата по рода си у нас музейна институция, чиято цел е да събира, опазва и експонира образци на изкуството от периода 1944-1989 г., тематично свързани с епохата на социализма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Ей най после решиха да покажат малко уважение към предците си тей червени демократи. Да уважат малко тея дето им позволиха да забогатеят. Само, че ЗАЩО ГЕРБ а не БСП. КАКВО е ГЕРБ - група от ЛАКЕИ с общи интереси чиято главна цел е докато лижат подметките на господаря си и те да си ОБЛАЖАТ. Какво ще стане с тях - това което стана с НДСВ. Нема го ТАТКО оппа БАТКО и те остават СИРАЧЕТА. Пребоядисват се и пак налазват ДРЪЖАВНАТА баница. Ей нема насищане това ОКО е НЕНАСИТНО.ТУРИ МУ ПЕПЕЛ та да стане като в приказката :-))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още