IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ерик Шмит: Google купи Motorola не само заради патентите

С придобиването на Motorola Google сложи ръка на повече от 17 хил. патента

16:35 | 02.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ерик Шмит: Google купи Motorola не само заради патентите

Председателят на Google Inc. Ерик Шмит заяви, че покупката на Motorola Mobility Holdings Inc. за 12,5 млрд. долара е целяла придобиването на продукти, а не само на патенти, пише Bloomberg.

„Направихме го не само за патентите“, казва Смит. „Motorola има някои забележителни продукти“.

Сделката ще помогне на Google да навлезе на пазара на смартфони и да се конкурира с iPhone на Apple Inc. Motorola предоставя на Google и повече от 17 хил. патента, които компанията може да използва, за да защити операционната си система Android.

Шмит не спести похвалите си за вече бившия изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, който миналата седмица се оттегли.

„Това със сигурност е най-доброто представяне на изпълнителен директор за последните 50 години“, каза Смит за Джобс. „Ние всички спечелихме от невероятните иновации на  Apple. Аз казвам това като горд бивш член на борда на директорите на Apple.”

За известен период Шмит беше едновременно изпълнителен директор на Google и член на борда на директорите на  Apple. Той напусна борда на Apple през август 2009 г., след като съперничеството между двете компании ескалира. Експанзията на  Google на пазара на софтуер за компютри и смартфони превърна интернет гиганта в директен конкурент на  Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още