IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция отрича, че преговорите с ЕС и МВФ са се провалили

Мисията на кредиторите е била прекъсната, но според гръцкия финансов министър това е било планирано предварително

15:10 | 02.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Гърция отрича, че преговорите с ЕС и МВФ са се провалили

Гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос отрече, че мисията на ЕС и МВФ в Гърция е била прекъсната заради провал на преговорите с гръцките власти, предаде Асошиейтед прес.

Министърът уточни, че прекъсването е било планирано предварително.

Инспектори от така наречената тройка - Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, пристигнаха в Атина в началото на седмицата, за да проверят хода на икономическите реформи в страната, посредством които Гърция трябва да постигне поставените в споразумението за отпускане на международния заем цели.

Преговорите обаче бяха прекъснати днес, като Венизелос отрече твърденията на медиите, че това се е случило вследствие на противоречия по отношение на икономическите реформи в
страната.

Той заяви на пресконференция, че прекъсването е било планирано предварително и преговорите ще бъдат възобновени в рамките на няколко седмици.

Представител на гръцкото финансово министерство, пожелал да остане анонимен, посочи, че финансовите инспектори са поискали да се запознаят с проектоплана на правителството за бюждета за 2012 г., но тъй като той няма да е готов преди следващата седмица, преговорите ще бъдат подновени след около десет дни.

Финансовият министър подчерта, че правителството няма да налага допълнителни мерки освен тези, които вече са одобрени и гласувани от парламента като условия за получаването на международния заем.

Той оцени обаче, че страната е в по-дълбока от предвиденото рецесия. По думите му свиването на икономиката ще бъде "много близо" до 5 процента през тази година.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още