IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата на Острова с минимален спад през август

Имотите във Великобритания може да продължат да поевтиняват, ако заетостта намалее заради нови съкращения

10:59 | 01.09.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Лек спад на цените на жилищата във Великобритания през август отчете банката Nationwide, предаде ВВС. Очакванията бяха цените на имотите да останат без промяна и да регистрират известно понижение до края на годината.

На месечна база през август жилищата на Острова са поевтинели с 0,6%. Понижението на годишна база също е минимално – 0,4%. Средната цена на стандартно британско жилище е малко под 166 хил. паунда.

Данните от поземления регистър на Великобритания показват по-сериозен спад на цените в отделни региони на страната. Цените на имотите в североизточния регион, например, са паднали с 8,8% през 12-те месеца до края на юли.

От Nationwide предупреждават, че цените на имотите може да продължат низходящия си тренд, ако заетостта в страната продължи да намалява заради нови съкращения на работна сила.

Главният икономист на банката Робърт Гарднър обаче е на мнение, че заради отслабения икономически растеж лихвите във Великобритания ще останат ниски и през 2012 г., което е известен бонус за купувачите и собствениците на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още