IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с 2,7 млн. печалба от продължаващи дейности за полугодието*

Дружеството отчита нетна загуба от 4,7 млн. лв. за периода поради загуба от преустановени дейности

11:52 | 31.08.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Енемона с 2,7 млн. печалба от продължаващи дейности за полугодието*

Енемона АД отчита 2,7 млн. консолидирана печалба от продължаващи дейности за първото полугодие на 2011 г., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. За първото полугодие на 2010 г. продължаващите дейности са отчели 3,13 млн. лв. печалба.

Дружеството отчита нетна загуба за групата от 4,7 млн. лв. за периода поради загуба от преустановени дейности след продажбата на Агро инвест инженеринг АД. Загубата от преустановени дейности е 5,3 млн. лв. за полугодието спрямо печалба от 261 хил. лв. за съпоставимия период на 2010 г. Така нетната загуба преди отчитане на малцинственото участие е 2,6 млн. лв., а след него (+2,1 млн. лв.) достига 4,7 млн. лв.

Консолидираните нетни приходи от продажби намаляват с 5% на годишна база до 80 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г. Няма разбивка на продажбите по продължаващи и преустановени дейности.

Към 30 юни 2011 г. индикаторът за оставащ обем по подписани договори в строителството (Construction Backlog Indicator – CBI), изчисляван от Енемона, на консолидирана база възлиза на 133 млн. лв., което е спад с 5% спрямо предходното тримесечие на тази година, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.
  
Оставащият обем договори с чужди възложители представлява 71% от всички, а 88% от целия оставащ обем е с частни възложители, се посочва още в доклада.

Акциите на Енемона отстъпват с 0,1% в днешната търговия на БФБ до ниво от 5,03 лв. за брой, което представлява понижение от 29% от началото на годината и спад от 28% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 60 млн. лв.

По-късно днес Енемона АД обяви сключването на ЕСКО договор със СБАЛ по Онкология ЕАД – гр. София. ЕСКО е договор по енергоефективни дейности с гарантиран резултат. Стойността му е 3,34 млн. лв. (без ДДС), а срокът на изпълнение 239 календарни дни.

*Обновено в 16:42 със сключения ЕСКО договор.

 

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Eon
преди 12 години
Continuing operations, едва ли се превежда "продължаващи дейности"... Да не се приема като заяждане, а като препоръка за усъвършенстване.Поздрави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
хендехох
преди 12 години
Ръст на разходите за материали с 12 млн. лв., спад на материалните запаси с 4 млн. лв. и застой на продажбите.Изглежда ми, че е имало скелет в склада. Тост водили са че имат запаси, а са ги нямали и сега ги купуват. Но не съм сигурен. Хубаво е да обяснят.Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още