IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите ще получат със 70 млн. лв. повече бюджетни плащания през 2012 г.

Над 200 нови проекта за модернизация на стопанствата по програмата за селските райони са приети за месец от фонд „Земеделие“

17:41 | 30.08.11 г.
Фермерите ще получат със 70 млн. лв. повече бюджетни плащания през 2012 г.

Министерството на земеделието и храните е предложило с финансовата рамка на бюджета за следващата година националните доплащания за фермерите да бъдат 500 млн. лв. при осигурени 470 млн. лв. през тази година. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова след откриването на 19-то международно изложение на селскостопанска техника в Добрич, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Боянова обяви и последните данни за тазгодишната зърнена реколта, която за първи път от седем години насам се отличава с изключително добро качество. Прибрани са над 4,2 млн. т пшеница при близо 4 млн. т през миналата година.

От Държавен фонд „Земеделие“ днес обявиха и резултатите от поредния прием на проекти по програмата за селските райони. За близо месец от 25 юли до 19 август във фонда са постъпили 204 инвестиционни проекта за модернизация на фермите с размер на исканата субсидия близо 48,9 млн. лв., съобщиха от ведомството.

Ощият бюджет на мярката, за който се кандидатстваше, надхвърля 273,6 млн. лв. Средствата се отпускат за изграждане на модерни торища, модернизация на животновъдни ферми, които искат да приведат качеството на произвежданото от тях мляко според европейските изисквания за качество. По тази мярка се подпомагат още инвестиции за механизация, недвижима собственост, трайни насаждения и оборудване за преминаване на стопанствата към биологично производство.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още