IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung представи 3 смартфона, действащи на нейна платформа

С Wave 3, Wave M и Wave Y броят на продуктите от серията нараства до 7

14:28 | 30.08.11 г.
Samsung представи 3 смартфона, действащи на нейна платформа

Южнокорейската компания Samsung Electronics представи 3 модела смартфони, качени на нейна собствена операционна система. Те са резултат от опитите за разширяване на пазарния дял в ниския пазарен сегмент и на диверсифициране на продуктовите линии, концентрирани силно върху системата Android на Google Inc., съобщава Ройтерс.

Моделите от серията Wave, базирани на патентованата система на южнокорейската компания „bada“, отразяват промяната на стратегията й от чист производител на хардуер към по-голяма концентрация върху софтуера.

Тя е насочена и към групирането на различните продукти на компанията за смартфони, телевизори, принтери и компютри около софтуерната платформа на компанията и нейният онлайн-магазин за за приложения Samsung Apps.

Днес бяха представени моделите Wave 3 с 4-инчов AMOLED екран и 5-мегапикселова камера, както и по-евтините  Wave M и Wave Y. 

На Wave M ще бъде инсталирано първото приложение на компанията за незабавни съобщения chatON, а Wave Y разполага с 3,2-инчов дисплей, като продажбите му ще започнат през октомври.

По този начин продуктите от серията Wave, която Samsung започна да лансира през май 2010 г., нараснаха до 7.

Южнокорейската компания, чиито водещи модели Galaxy S, базирани на системата Android, й помогнаха да се изкачи до второ място в класацията на производителите на смартфони през второто тримесечие на годината, вече се концентрира върху развиващите се пазари с по-евтини телефони с цени до 200 долара.

През миналата седмица Samsung представи 4 нови модела от средния и долния пазарен сегмент, базирани на  Android, за да запази пазарния си дял, тъй като Apple Inc., която държи огромният дял от горния пазарен сегмент на пазара на мобилни устройства, преживяващ бум в момента, се готви скоро да лансира евтина версия на iPhone 4.

Samsung Apps разполага с около 13 000 приложения, макар броят им да е незначителен в сравнение със 100 000 при Android и над 300 000 от  App Store на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още