IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина холд: Печалбата ни вече е сравнима с предкризисните нива

Постижението е без ефекта от консолидирането на М+С Хидравлик от началото на тази година

10:11 | 30.08.11 г. 2
Стара планина холд: Печалбата ни вече е сравнима с предкризисните нива

Стара планина холд АД отчита консолидирана нетна печалба за групата през първото полугодие в размер на 7,35 млн. лв., като тя е сравнима с нивата от предкризисната 2008 г., се казва в междинния доклад към отчета на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Изчисленията на Стара планина холд АД са без отчитане на резултата на М+С Хидравлик АД, което влиза в консолидацията от тази година. Стара планина холд АД държи 30,91% от капитала на казанлъшкото дружество.

С консолидацията на М+С Хидравлик нетната печалба за първото полугодие на 2011 г. е двойно по-голяма от тази за първото полугодие на 2008 г. (3,3 млн. лв.) или на 2007 г. (3,7 млн. лв.), тъй като тогава М+С Хидравлик не е консолидиран.

Изчистването на еднократния ефект от включването на М+С Хидравлик в консолидацията на Стара планина холд АД ще стане след 1 година, когато ще се публикуват отчети с периоди, в които М+С е бил включен в консолидацията.

В публикувания късно вчера отчет консолидираните продажби се увеличават със 182% до 95 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г., като в абсолютен размер увеличението е с 61,4 млн. лв.

Нетната консолидирана печалба за групата се увеличава със 174% на годишна база до 7,35 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г. или ръст с 4,7 млн. лв.

Освен М+С Хидравлик АД консолидацията включва и Хидравлични елементи и системи АД, Елхим Искра АД, Пътстройинженеринг АД, Фазан АД, Славянка АД, СПХ Транс ООД, Българска роза АД Карлово и Форсан България ООД.

Ефектът от включването в консолидацията на М+С Хидравлик АД е 44,9 млн. лв. към консолидираните продажби (тоест целият им размер) и 2,47 млн. лв. към консолидираната печалба (или 30,91%, колкото е делът на Стара планина холдинг от печалбата на М+С Хидравлик в размер на общо 8 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г.).

За последните 12 месеца акциите на Стара планина холд АД поскъпват с 54,39% до 3,52 лв. за акция и 73,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Елхим-Искра АД(ELHM)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Дай Боже повече такива новини!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Хубавото си е хубаво...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още