IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DJIA и S&P 500 почти без промяна при слаба търговия и липса на значими новини

Потребителските компании и телекомите бяха сред най-печелившите на Wall Street, докато технологичните загубиха, което понижи Nasdaq с 0,5%

23:38 | 17.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
DJIA и S&P 500 почти без промяна при слаба търговия и липса на значими новини

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) се покачи с едва 0,04% до ниво от 11 410 пункта, S&P 500 прибави 0,1% до 1 194 пункта, а Nasdaq Composite се понижи с 0,5% до 2 511 пункта.

Компаниите за основни потребителски стоки и телекомите бяха са сред най-печелившите сектори в индекса на големите компании S&P 500, докато технологичните бяха губещи, предава CNBC.

Ръстовете в началото на сесията от над 1% бяха подпомогнати от няколко добри корпоративни отчета, и след като инвеститорите пренебрегнаха сигналите за нарастващо инфлационно напрежение.

Производствените цени в САЩ през юли отчетоха ръст от 0,4% на месечна и 2,5% на годишна база. Повишението е най-голямото от половин година на месечна база и от две години на годишна, като надхвърли прогнозите.

Според данни на Асоциацията на ипотечните банкери пък, броят на кандидатствалите за ипотеки се е увеличил през миналата седмица, след като лихвите продължават да падат.

„Днес няма големи новини”, коментира Брайън Батъл, вицепрезидент Търговия в Performance Trust Capital Partners. „От месеци насам пазарът се движи от заглавията, а днес такива няма.”

”Парите започват да излизат от позициите в ДЦК, но е трудно да се избере сегмент – финансовите акции малко се посъвзеха, но предстои дълъг път на отласване от дъното и фактът, че не се възстановяват силно е негативен. Това показва, че пазарът все още е доста рисков”, посочва Уорън Меърс, брокер в DME Securities.

Банковият сектор се люшка между печалби и загуби от миналия понеделник насам. Въпреки че се повиши по време на сесията в сряда, секторът все още е губи 15% от началото на годината. Според много анализатори инвеститорите натискат цените надолу, водени от негативните заглавия, а не от фундамента

Акциите на Dell поевтиняха с над 10%, след като технологичният гигант обяви разочароващи резултати и снижи годишната си прогноза

Еврото прибави 0,2% до 1,4436 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК спадна с 0,06 процентни пункта до 2,16%.

Американският лек петрол се повиши с 1% до 87,50 долара за барел, а петролът тип Брент отстъпи с 0,1% до ниво от 110,60 долара. 

Златото поскъпна с 0,5% до 1 794 долара за унция, а среброто - с 1,3% до 40,35 долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още