IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ през юли с най-силен ръст от март насам

Продажбите на автомобили са основният "виновник" за по-добрите от очакваното данни

16:28 | 12.08.11 г.
Продажбите на дребно в САЩ през юли с най-силен ръст от март насам

Продажбите на дребно в САЩ през юли са нараснали с 0,5% на месечна база – най-силният им ръст от март насам, показват данни на търговското министерство на страната, цитирани от Ройтерс.

CNBC съобщава, че американското правителство е ревизирало нагоре продажбите за предходните два месеца. Това може би означава, че икономиката на Страната на неограничените възможности може и да не е толкова слаба, колкото се смята.

Данните показват, че американците са харчили повече за автомобили, мебели и бензин през юли. Това може да се тълкува като знак, че гражданите на САЩ са малко по-уверени и да отпаднат страховете, че Щатите се изправят пред втора рецесия.

Като се изключат продажбите на автомобили обаче през юли продажбите на дребно в САЩ почти не отчитат промяна.

Високата безработица и скъпите горива са основната причина американските потребители да внимават повече в разходите си. Тяхното колебание предизвика най-слабият икономически растеж на САЩ от края на рецесията насам – 0,8% за първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още