IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones се смъкна на най-ниското си ниво от началото на юни

За трети пореден ден водещите щатски индекси затварят сесията със спад

23:37 | 27.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ивеститорите продължиха да разпродават. <em>Снимка: БТА</em></p>

Ивеститорите продължиха да разпродават. Снимка: БТА

И в сряда Wall Street трябваше да преглътне масивни загуби. Инвеститорите продължават да разпродават, след като преговорите за съкращаването на бюджетния дефицит на САЩ и вдигането на тавана на американския дълг изпаднаха в задънена улица, а негативно влияние оказаха и данните за намаление на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през юни, предаде MarketWatch.

В средата на седмицата индексът Dow Jones Industrial Average отчете най-слабия си резултат от 1-и юни насам, със спад от 198,75 пункта, или 1,6% до 12,302. Това е спад за четвърта поредна сесия. Разпродажбите се водеха от акциите на Caterpillar Inc. (-0,05%) и Cisco Systems Inc. (- 0,06%).

По-широкият индекс S&P 500 заличи 27,05 пункта, или 2% от стойността си, до 1,304. Технологичният индекс Nasdaq Composite се свлече със 75,17 пункта, или 2,7%, до 2,764.

Продължава и сезонът на отчетите в страната, който влияе на посоката на движение на някои позиции. Сред поскъпващите акции се наредиха тези на онлайн търговеца Amazon, след като компанията реализира по-висока от очакваната печалба през второто тримесечие. Amazon надхвърли очакванията за печалба от едва 35 цента на акция и приходи от 9,37 млрд. долара и още вчера цената на акциите в следборсовата търговия скочи с 6%. Днес акциите поскъпнаха с още 3,9%.

По-скъпи бяха и книжата на Norfolk Southern, които отчетоха ръст от 0,8%. Поскъпват и книжата на Boeing заради отчетения ръст на печалбата.

Сред губещите се нареждат акциите на Juniper Networks, Cisco Systems, Corning Inc. и други. Мрежовият снабдител Juniper Networks разочарова със спад на печалбата през второто тримесечие заради по-малки поръчки на ключови клиенти. Акциите отчетоха срив с 20,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
vova4ka
преди 12 години
Заглавието е пълна лъжа. На графиката ясно се вижда, че до 30 юни е на по-ниско ниво. Вчера най-ниското ниво беше 12 275.37, а на 30 юни отвори на 12 262.09. Най-ниското ниво от началото на юни е 11 821.96 на 16 юни. Така че правилното заглавие е "Dow Jones се смъкна на най-ниското си ниво от КРАЯ на юни".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още