IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на BlackBerry съкращава 2 хил. души

Компанията изпълнява план за съкращение на разходите

15:47 | 25.07.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Research In Motion Ltd. (RIM), производителят на BlackBerry, съкращава 2 000 работни места (около 10% от работната сила) като част от плана за свиване на разходите, който беше обявен миналия месец, пише CNBC. Така за компанията ще продължат да работят още 17 000 служители.

Компанията съобщи, че още тази седмица ще уведоми засегнатите от мярката служители. Повече информация по съкращенията RIM ще може да даде след обявяването на финансовите резултати за второто тримесечие на годината. 

Компанията беше сериозно засегната от конкуренцията на Apple и неговия iPhone, както и от смартфоните, работещи под операционната система Android на Google. BlackBerry доминира на корпоративния пазар на „умни“ телефони, но така и не успя да пробие при обикновените потребители. Канадците "проспаха" тенденцията за снабдяване на смартфоните с тъчскрий и вместо това продължават да произвеждат своите BlackBerry с конвенционална клавиатура.  

Освен това производителят на BlackBerry понижава прогнозите си за годишните си резултати. През юни RIM съобщи, че печалбите през първото тримесечие на годината са паднали с 10%, като тогава компанията занижи и очакванията си за финансовите резултати до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още