IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълговата криза обезпокои Wall Street

Споровете около американската дългова криза не са към края си, а това помрачава настроението на борсите

23:38 | 20.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Неразрешените дългови кризи в Европа и САЩ отнеха смелостта на щатските борсови играчи. Индексът Dow Jones спадна с 0,1% до 12,572 пункта. По-широкият S&P 500 падна също с 0,1% до 1325 пункта. При технологичния индекс Nasdaq минусът бе от 0,4%.

Добрите данни за финансовото представяне на Apple не успяха да оправят загрижеността на инвеститорите за кризата с дълга в САЩ и Европа. Добрият старт на борсовата търговия бе последван от негативен тренд.

В момента продължава покорът за решението на щатската дългова криза. Докато президентът Барак Обама се изказа предпазливо оптимистично, републиканците в Конгреса отново демонстративно заявиха, че няма да има компромис. Те гласуваха за проектозакон, срещу който Обама вече беше обявил вето. Заради радикалните си спестовни мерки обаче този проектозакон едва ли ще мине през второто гласуване в доминирания от демократите Сенат, предаде Ройтерс.

През изминалото трето тримесечие от финансовата година Apple е спечелил повече откогато и да е било, а самият резултат е с една трета по-добър от очакванията. Печалбата се е увеличила двойно до 7,31 млрд. долара. В Ню Йорк това бе отпразнувано със скок на цените на акциите от 4%.

Книжата на Clorox-Kurs се повишиха с 3,4% до 75,01 долара заради подобрената оферта за придобиване, която Icahn предостави за калифорнийския стоманопроизводтел.

Акциите на AMR Corp, която е компанията-майка на авиопревозвача American Airlines, отчетоха растеж от 4%, след като авиокомпанията обяви поръчка за 460 нови самолета. Заради поръчката успех имаха и книжата на Boeing, с ръст от 1,2%. 

Сред губещите беше интернет компанията Yahoo, тъй като концернът продължава да губи пазарен дял за сметка на Facebook и Google. Акциите отбелязаха спад от 5%.

Книжата на United Technologies също спаднаха – с 2%, въпреки че преди старта на сесията мениджърите на компанията прогнозираха ръст на предвидената печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още