IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ ще изкупува собствени акции в диапазона 12-14 лв. за брой

Обратното изкупуване е във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове, като се предвижда тази година да се изкупят 3% от акциите и още толкова през следващата

17:25 | 11.07.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Инвестор.БГ ще изкупува собствени акции в диапазона 12-14 лв. за брой

На днешното си заседание Съветът на директорите на Инвестор.БГ АД е определил параметрите по обратното изкупуване на собствени акции, гласувано на Общото събрание на дружеството от 8 юни 2011 г.

Настоящата процедура предвижда изкупуване на до 3% от основния капитал на компанията, или до 43 160 броя акции през 2011 година. Още толкова е планирано да бъдат изкупени през 2012 година.

Минимална цена на обратно изкупуване е 12 лв. за акция, а максималната – 14 лв., като началният срок започва да тече от утре и е до края на годината.

В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 43 160 броя акции преди крайния срок по обратното изкупуване, то се прекратява като успешно приключено.

Избраният лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъдат подавани поръчки за изкупуването, е ИП Карол АД, като то може да бъде както на регулиран пазар, така и извън регулиран.

Обратно изкупените акции ще се използват във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове от медийната група, се посочва в съобщението, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
2012
преди 13 години
смених си очилата, но такова изречение:" "Плащанията към продавачите са извършени чрез пари в брой, както и чрез прехвърляне на акции от капитала на *** АД."пак не виждам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
maretoff
преди 13 години
евала , ама като пишеш хубаво е и да четеш;)"Плащанията към продавачите са извършени чрез пари в брой, както и чрез прехвърляне на акции от капитала на *** АД."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
polki
преди 13 години
евала прическа ;)"Обратното изкупуване е във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове"не вярвам някой да даде по-глупаво обяснение защо инвестора изкупува обратно акциите които преди 3 месеца емитира"Обратно изкупените акции ще се използват във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове от медийната група, се посочва в съобщението, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg."мисля, че някой вътрешен ще продаде с 10% профит за 100 дни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още