IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's постави кредитния рейтинг на Италия под наблюдение

Производителността и слабият пазар на труда са били и остават основните препятствия пред растежа на страната

09:44 | 20.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's постави кредитния рейтинг на Италия под наблюдение

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's постави под наблюдение оценката на дълговете на Италия. Причина за това са неяснотите около икономическия ръст на страната и рисковете, заложени в политиките за съкращение на правителствения дълг, съобщава ВВС.

Към момента агенцията дава на Италия рейтинг Аа2.

„Италианската икономика е изправена пред предизвикателства в ситуация, която се характеризира с дългосрочни структурни препятствия пред растежа и вероятност за увеличение на лихвените проценти“, обясняват от Moody's.

Ниската продуктивност и нестабилният пазар на труда през последните десет години са били основните пречки пред растежа на Италия. В настоящата ситуация отново те са тези, които възпрепятстват развитието на икономиката.

Според агенцията ще бъде доста трудно на италианското правителство да намали бюджетния дефицит, особено с оглед „отслабващата електорална подкрепа“.

От Moody's изтъкват и негативните инвеститорски нагласи към задлъжнелите страни от еврозоната, като се посочва, че заради тях страдат и останалите държави от валутния съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още