IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен финал на месеца на Wall Street

Въпреки това обаче за месеца основните индекси записаха отстъпления

23:08 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Силен финал на месеца на Wall Street

Първата борсова сесия на Wall Street за новата седмица стартира с повишение на основните индекси. Оптимизмът се задържа до края на търговията, като в самия край на сесията биковете се активизираха.

В основната си част повишението дойде заради надеждите, че Гърция ще бъде спасена с нови кредити и няма да се стига до задълбочаване на дълговата криза, коментират анализатори, цитирани от АР.

Основният индекс на борсата в Ню Йорк Dow Jones Industrial Average завърши деня с повишение от 1 на сто до 12 569 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 напредна също с толкова, завършвайки месеца при 1 345 пункта. За месеца обаче и двата индекса записаха отстъпления от по близо 2 на сто.

С ръст от 1,4 на сто пък приключи сесията за Nasdaq Composite.

Повишенията дойдоха въпреки новината, че потребителското доверие в САЩ се понижава. Редовните данни на Conference Board се оказаха изненадващо слаби, като предварителните нагласи бяха за ръст на доверието за втори пореден месец.

През последните четири седмици Dow Jones отчете четири спада, което е най-дългата негативна серия от февруари миналата година досега. С основна заслуга за това бяха притесненията около развитието на дълговата криза в еврозоната.

Ангажиментите, които сега се поемат от някои от лидерите на еврозоната, карат инвеститорите да бъдат по-оптимистични, че няма да се стигне до банкрут на някоя от държавите с дългови проблеми. Днес председателят на еврогрупата Жан-Клод Юнкер увери, че решение на гръцките проблеми ще бъде намерено до края на юни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още