IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody’s постави рейтинга на Япония под наблюдение за ревизия

Неубедителните мерки на правителството в борбата с кризата са основна причина за този ход

10:18 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Moody’s постави рейтинга на Япония под наблюдение за ревизия

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s постави под наблюдение оценката на рисковия профил на японските правителствени облигации. Това означава, че в скоро време рейтингът на страната може да бъде понижен, пише Ройтерс.

Като причина за решението се изтъкват опасенията за неособено убедителните мерки на правителството за противодействие на икономическата криза и очакванията за слаб растеж.

Към момента Moody’s дава рейтинг Аа2 на японските облигации както в местна, така и в чужда валута.

След новината за поставянето на рейтинга под наблюдение йената отстъпи срещу долара, като загуби близо 100 пипса от стойността си. Към 10:00 часа българско време двете валути се разменят по курс 81,54 йени за долар, което се равнява на спад на йената с 0,75 на сто спрямо вчера.

Миналата седмица друга от водещите агенции – Fitch, понижи перспективата по японските облигации от стабилна на негативна. Посочените причини бяха сходни с тези, които сега се излагат от Moody’s.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още