IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие на Острова с най-голям ръст от 18 години

Кралската сватба се е отразила благоприятно на настроенията на потребителите

09:58 | 27.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Потребителското доверие на Острова с най-голям ръст от 18 години

Потребителското доверие във Великобритания е отчело най-големия си ръст за последните 18 години през май. За това са допринесли необичайно топлото време и поредицата от празнични почивни дни, показват редовните данни на института GfK, предава Ройтерс.

Индексът на потребителското доверие се е повишил до минус 21 пункта през май, след като през април той отстъпи до най-ниското си ниво за последните две години – минус 31 пункта. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за запазване на тази стойност и през май.

Повишение от 10 пункта в рамките на месец не е отчитано от май 1993 година. Това е и второто най-голямо увеличение от началото на воденето на подобна статистика, което датира от 1974 година.

Стойността от минус 21 пункта е най-високата от декември насам.

Авторите на проучването предупреждават, че е твърде рано да се твърди, че е започнал възходящ тренд при потребителското доверие. Те отдават повишението на еуфорията около кралската сватба и топлата пролет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още