IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелената вълна достигна и борсите в САЩ

Индексите записаха умерени повишения, инвеститорите остават предпазливи заради противоречивите сигнали за икономиката

23:02 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Зелената вълна достигна и борсите в САЩ

Борсовата сесия на Wall Street премина с превес на оптимистичните настроения. За тях допринесе отчетът на технологичната компания Dell, който неутрализира част от негативните нагласи след мрачните прогнози, обявени вчера от Hewlett-Packard.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,6 на сто до 12 560 пункта, макар в началото на сесията да се движеше с понижение. Широкият борсов индикатор S&P 500 напредна с 0,9 на сто до 1 341пункта, а индексът Nasdaq Composite се покачи с 1,14 на сто до 2 815 пункта.

Настроенията на пазарните участници обаче остават доста умерени, което се дължи на противоречивите сигнали за състоянието на глобалното икономическо възстановяване. Индикаторите за водещите икономики, включително и за САЩ, не дават категорични сигнали за подобряване на ситуацията, коментират анализатори за Ройтерс.

Сред по-съществените новини от деня е публикуването на стенограмата от заседанието на ръководителите на американския Федерален резерв, проведено в началото на април. От нея не става ясно кога може да се очаква вдигане на лихвения процент, но се се виждат нагласи едва след подобна стъпка да се прибегне към постепенно разпродаване на изкупените по време на кризата активи.

В сряда петролът регистрира сериозно повишение, като котировките се върнаха над 100 долара за барел. Сесията на борсата в Ню Йорк приключи с поскъпване на петролните контракти с доставка през юни от 3,3 на сто до 100,10 долара за барел.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още