IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима изпълнители ще ремонтират жп линията Септември-Пловдив

"Консорциум „Свителски–РВП Кьоне”, ДЗЗД „Ай Джи Ей жп инфраструктура Консорциум” и „Порт Технобал унд Умвелт” АД, Австрия са класираните компании

15:55 | 10.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трима изпълнители ще ремонтират жп линията Септември-Пловдив

Изпълнители на проекта „Модернизация на железопътния участък Септември–Пловдив”, който е разделен на три участъка, по всяка вероятност ще са три различни фирми (обединения). От Национална компания  „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) обявиха днес класацията на участниците в обществената поръчка за изпълнител на проекта.

Индикативната стойност на целия проект е 359 млн. лева. Финансирането за реализация на проекта е основно по оперативна програма (ОП) „Транспорт”.

За участъка Септември–Пазарджик на първо място е класиран Консорциум „Свителски–РВП Кьоне”, София, а на второ - „Пор Технобау унд Умвелт”, Австрия

Първото място за ремонта на трасето  Пазарджик–Стамболийски е определено за варненския консорциум ДЗЗД „Ай Джи Ей жп инфраструктура", а на второ - Консорциум „Свителски–РВП Кьоне”,  София.

За модернизацията на третия жп участък Стамболийски-Пловдив, на първо място е класиран – „Порт Технобал унд Умвелт” АД, Австрия, а на второ - Обединение „Азви-СПХ”, София.

От НКЖИ уточняват, че след изтичане на законоустановения срок за обжалване на решението, може да се пристъпи към сключване на договори.

Предвижда се изпълнителите да реализират проекта до края на 2013 г. След осъществяването му бързината на движението по линията ще се увеличи до 160-200 км/час. Цели се и по-голяма комфортност и сигурност за пътниците, както и оперативна съвместимост на железопътната инфраструктура в ЕС.

Обществената поръчка за изпълнението на трите участъци на жп проекта беше обявена в началото на ноември 2010 г. В началото на февруари 2011 г. бяха обявени 19-те кандидати за изпълнението на един или повече от жп участъците на линията Септември-Пловдив. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още