IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето щатски индекси се понижиха, спад в енергийния и фармацевтичния сектор

Последните макроикономически данни „не са толкова страхотни“ за момент, в който цената на енергията и храните продължава да расте, коментират анализатори

22:59 | 03.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Повечето щатски индекси се понижиха, спад в енергийния и фармацевтичния сектор

Повечето щатски индекси се понижиха във вторник, след загуби на компаниите в енергийния и фармацевтичния сектор, пише MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average затвори без промяна на 12808 пункта.

Standard & Poor’s 500 изгуби 0,34% до 1357 пункта, като загубите в индустриалния сектор надхвърлиха 2%. Nasdaq Composite се раздели с 0,78% до 2842 пункта.

Акциите на Pfizer Inc. се понижиха с близо 3%. Фармацевтичният гигант беше най-слабо представилият се компонент на  Dow, след като компанията обяви по-добра от очакваната печалба, но приходите й се оказаха под прогнозираните от анализаторите.

Акциите на Chevron Corp. и Exxon Mobil Corp. се понижиха с близо 2%, следвайки негативния тренд на цената на петрола. Със спад затвори и  J. P. Morgan Chase & Co.

Сред сините чипове с повишение затвори производителят на алуминий Alcoa Inc.

Акциите на Mastercard Inc. също се повишиха, след като компанията обяви по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие.

Акциите на автомобилния гигант General Motors Co. се повишиха, заради добрите продажби в САЩ през април и търсенето на по-икономични модели.

Доларът се понижи спрямо еврото и йената, въпреки че отбеляза рязък ръст спрямо британската лира.

Пазарът в САЩ печелеше от слабият долар, каза Джай Съскинд, вицепрезидент на Duncan-Williams.

Съскинд посочва, че последните макроикономически данни „не са толкова страхотни“ за момент, в който цената на енергията и храните продължава да расте. „Това не е перфектната рецепта за икономиката или фондовия пазар“, допълва той.

Петролните фючърси паднаха под 112 долара за барел, докато златните фючърси загубиха почти 17 долара от цената си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още