IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Credit Suisse за първото тримесечие се сви с 45%

Нетната печалба на банката падна до 1,14 млрд. швейцарски франка от 2,06 млрд. за същия период година по-рано, като не оправда очакванията на анализаторите

11:07 | 27.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Credit Suisse за първото тримесечие се сви с 45%

Credit Suisse Group AG, втората по големина швейцарска банка, обяви 45% спад на печалбата си за първото тримесечие, с което не оправда очакванията на анализаторите, пише Bloomberg. Разочароващите резултати са следствие от намалелите приходи на инвестиционната банка, както и плащанията, свързани с нейния собствен дълг.

Нетната печалба на Credit Suisse падна до 1,14 млрд. швейцарски франка от 2,06 млрд. франка през същото тримесечие година по-рано, обяви в сряда базираната в Цюрих банка. Печалбата на банката се оказа под очакваните от анализаторите 1,32 млрд. франка.

През февруари главният изпълнителен директор на Credit Suisse Бради Дугън понижи прогнозата за доходността на банката в отговор на по-строгите капиталови изисквания.

Credit Suisse, която понесе сравнително по-малко загуби по време на финансовата криза в сравнение с останалите банки, включително по-големия си швейцарски конкурент UBS AG, се опитва да разшири пазарния си дял в инвестиционното банкиране. Миналата година Credit Suisse нае нови служители в кредитния и валутния си отдел.

„Въпреки своя успех по време на финансовата криза, в инвестиционното банкиране Credit Suisse се сблъсква с проблеми, подобни на тези на UBS, и по-конкретно с проблеми, свързани с валутните операции и операциите със суровини“, казва Питър Торн, анализатор на базираната в Лондон Helvea.

От началото на годината акциите на Credit Suisse са се повишили с 4,3% в сравнение с 12% за UBS.

Печалбата преди данъци на банката за първото тримесечие се е понижила с 25% на годишна база до 1,34 млрд. швейцарски франка поради по-слабите приходи и нарастването на цените.

За периода приходите от търговия с ценни книжа са паднали със 7,7% до 4,02 млрд. франка. Печалбата на Credit Suisse беше ограничена и от плащания преди данъци в размер на 617 млн. франка поради увеличаването на спредовете по дълга си.

Вчера UBS обяви 18% спад на печалбата си за първото тримесечие на годишна база до 1,81 млрд. франка, след като печалбата преди данъци на банката се понижи с 30% поради по-ниски приходи от търговията с акции, облигации, валути и суровини. Акциите на банката се повишиха, след като UBS обяви най-високите нива на внесени от клиенти нови капитали за последните 4 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още