IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America обяви първата си печалба от три тримесечия

Нетната печалба на най-голямата банка в САЩ за първото тримесечие възлиза на 2,05 млрд. долара

16:02 | 15.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Снимка: sxc.hu

Най-голямата банка в САЩ Bank of America излезе на печалба за първи път за последните три тримесечия заради намаляването на загубите от проблемни ипотечни заеми.

Нетната й печалба за първото тримесечие възлиза на 2,05 млрд. долара, или 17 цента на акция, пише Bloomberg.

Това е с 36% по-малко в сравнение с отчетения за същия период преди година положителен финансов резултат от 3,18 млрд. долара, или 28 цента на акция.

Финансовите резултати на базираната в Северна Каролина банка обаче се оказаха по-слаби от средните прогнози на анализатори, анкетирани от Bloomberg, за печалба от 26 цента на акция.

Миналата година Bank of America излезе на нетна загуба от 2,2, млрд. долара. Акциите й са поевтинели с 32% за последните 12 месеца до 13,13 долара за акция в края на вчерашната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Bank of America е сред 14-те големи ипотечни кредитора в САЩ, на които Федералният резерв наложи през тази седмица да покрият загубите, понесени от собственици на ипотекирани жилища, заради лошо управление на ипотеките им.

JPMorgan, която е втората по големина американска банка по размер на активите, обяви по-рано през тази седмица, че печалбата й за първото тримесечие е скочила силно с 67% до 5,56 млрд. долара.

Следващата седмица се очакват и тримесечните отчети на Citigroup и Wells Fargo, които са съответно трета и четвърта по големина банка в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още