IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти по света с 38% ръст за тримесечието

Активността в Европа и Близкия Изток се забавя в сравнение с последните три месеца на 2010 г., но се повишава близо с една четвърт на годишна база

12:53 | 14.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<i><span lang="bg-BG">Снимка: jayrayfun, лиценз: </span></i><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank"><i><span lang="en-US">Creative Commons</span></i></a></p>

Снимка: jayrayfun, лиценз: Creative Commons

Директните инвестиции в бизнес имоти по света достигнаха 90 млрд. долара (62 млрд. евро) през първите три месеца на 2011 г., сочи проучване на Jones Lang LaSalle (JLL).

Този обем е с 20% по-нисък в сравнение с предходното тримесечие, но с близо 38% по-висок от първото тримесечие на 2010г., отразявайки нарастващата атрактивност на бизнес имотите за все повече инвеститори.

„Продължаваме да наблюдаваме силен интерес към първокласните продукти в основните градове от страна на институционални и частни инвеститори“, коментира Артур де Хааст, директор "Международни капиталови пазари" в Jones Lang LaSalle.

„Инвеститорите се насочват към по-рискови пазари и продукти само на селективна база, като много очакват да видят първо повече продукти (имоти) за продан от банките или по-силни фундаменти“, добавя той.

Активността в Европа и Близкия Изток се забавя в сравнение с последните три месеца на 2010 г., но се повишава с близо една четвърт на годишна база.

„Сезонният спад след ралито в края на годината се очакваше, особено след последно тримесечие с редица мащабни сделки“, коментира Ричард Блоксам, директор "Капиталови пазари" за Европа, Близкия Изток и Африка.

„Въпреки това в сравнение с началото на 2010 г. всички големи пазари отчетоха ръст в обемите, особено Германия, Полша, Русия и Великобритания.“

По данни на доклад на друга консултантска компания CB Richard Ellis (CBRE) сделките с бизнес имоти в Европа са били на стойност 26,7 млрд. евро през тримесечието, което е ръст от 26% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още