IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В неработен ден Донев и Павлов бяха вписани за собственици на Труд и 24 часа

След многократно подаване на заявления и два отказа, Търговският регистър вписа двамата като собственици на 83% от капитала на Медийна група България холдинг ООД

22:14 | 10.04.11 г. 9
<p>Огнян Донев. Снимка: Личен архив</p>

Огнян Донев. Снимка: Личен архив

Търговският регистър е вписал Огнян Донев като собственик на 83% от Медийна група България холдинг ООД. Вписването е обявено в 11:07 ч. в неработния съботен ден (9 април 2011 г.). Продавач е БГ Принтмедия АД, която е притежавала 100% от медийната компания преди сделката.

Също вчера Търговският регистър е вписал и прехвърляне на 43% от капитала на Медийна група България холдинг ООД от Огнян Донев на Любомир Павлов.

След двете вписвания Огнян Донев притежава 40%от капитала на Медийна група България холдинг ООД, Любомир Павлов има 43%, а БГ Принтмедия АД - 17%. Както е известно, дружеството притежава вестниците Труд, 24 часа, 168 часа, печатните бази в София и Варна, както и недвижими имоти, включително блок Г от Полиграфически комбинат в София.

От вчера Медийна група България холдинг вече е ООД, а не ЕООД, показват още данните на Търговския регистър.

Вписванията стават след третото внасяне на заявления. Първите общо 4 заявления (по две за покупката на Донев и за покупката на Павлов) бяха отказани от Търговския регистър.

Собственици в БГ Принтмедия АД са БГ Приватинвест ГмбХ с 53% и Любомир Павлов с 47%. Капиталът на дружеството е 24,25 млн. лв., разпределен в 100 дяла по 242 500 лв.

Сделката, с която БГ Принтмедия АД продава 83% от собствеността си в Медийна група България холдинг АД, бе сключена от Любомир Павлов в качеството му на управител на БГ Принтмедия АД и пълномощник на другия управител Христо Грозев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Parlamator
преди 13 години
Доста адекватно се държаха през цялот време Огнян Донев и Любо Павлов. Не се подадоха на компроматите на Грозев, който очевидно се е продал и пионства за Ирен Кръстева и Делян Пеевски. Жалко, много жалко за него.Хубавата новина е, че Ахмед не се докопа и не успя да завземе поредните печатни издания и да ги опорочи. наблюдавам, че Донев и Павлов действат доста смело и не позволяват да им се диктува от горе, което е за уважение в днешни дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
Boris Denchev
преди 13 години
Мдам. За момента това е най-видното противопоставяне на монопола на кръговете на ДПС и в частност на Пеевски и Кръстева. Работен/неработен ден, няма значение. Все пак това се точи от много време и с това вписване окончателно е затворена вратата на монополистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 1
YoZarko
преди 13 години
Грозев по много мръсен начин се опита да отвори вратата на Октопода и за Труд и 24 Часа. Радостно е, че за сега тези медии си остават свободни от Ахмед Доган и всичките му кръгове. Огнян Донев е изключително добър мениджър и предприемач, а Любо Павлов винаги е бил новатор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
Stefan Savov
преди 13 години
Това е много добре. Поне до тези издания няма да се докопат Ирен Кръстева и Делян Пеевски, въпреки че се опитаха да го направят през Грозев. Добре, че Любо Павлов и Огнян Донев са опитни хора и не им минават тези мръсни игрички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Ами, почти никакво, с изключение на конституционните текстове, които визират равнопоставеността на икономическите субекти! А тук става дума за държавна институция?! Бих искал и за мен да отворят в неделя, когато ги повикам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 5
mgeshev
преди 13 години
И какво значение има дали е работен или не. Това си е най-обикновена пререгистрация и не виждам нищо лошо за компании от такъв размер да няма почивно време. А и да беше в работен ден каква щеше да е разликата ? Глупости на квадрат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
melon
преди 13 години
Колкко добре правя, че не чета вестници....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
хендехох
преди 13 години
Само предполагам: ВАЦ са искали сериозен купувач и са харесали Хабсбург, които влиза в сделкта, но парите не са негови, но си мисли че контролира 53% от БГ Принтмедия АД. Да обаче Грозев бог знае защо (за Колко) подписва пълномощно, което също така подозрително оттегля, уж случайно видял в ТР. После подозрително *** по медиите. Мирише на непрофесионализъм или на предателство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
deBill
преди 13 години
само в БГ може да се случи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още