IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма увеличава месечните заплати с по 60 лв.

На месец разходите на компанията за заплати ще са със 109 800 лв. по-високи

11:53 | 04.04.11 г. 9
Софарма увеличава месечните заплати с по 60 лв.

Софарма АД увеличава месечното възнаграждение на всичките си 1830 служители с 60 лева, считано от 1 април тази година, съобщи дружеството.

В резултат на тази стъпка разходите на компанията за заплати ще са със 109 800 лв. по-високи на месец, а на година - със 1,32 млн. лв.

"Тя е предприета в допълнение на основните политики за човешки ресурси и извън планираните в дружеството ежегодни прегледи на работата на служителите и последващите корекции на заплащането. След тежката световна икономическа криза ръководството счита за своя отговорност да подкрепи своите служители, на чиято лоялност и компетентност компанията дължи до голяма степен своите рекордни успехи през последните две години въпреки тежките условия", се казва в съобщението.

Софарма АД приключи финансовата 2010 година с ръст на продажбите от 12,2% до 228 млн. лв. и увеличение на печалбата спрямо 2009 година с 21% до 40,5 млн. лв. Дружеството е в процес на изграждане на нов завод в София и в Сърбия.

Софарма ще получи безвъзмездно 4 млн. лв. европари, като сумата е за нов таблетен цех, който ще бъде част от новия завод за твърди лекарствени форми в София.

За последните 12 месеца акциите на Софарма АД поскъпват с 13,05% до 4,522 лв. за брой и 597 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
DartVador
преди 13 години
Привет,Rover, а ти какво би направил?Защото освен самоцелна критика аз нищо друго не виждам... В тази държава каквото и да направиш все ще си крив за някой. Има си финансов отчет разгледай го, може следващия път и нещо конструктивно да кажеш. Не ме разбирай погрешно, просто ми е до гуша от този български деструктивен глобален критицизъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
nik4o83
преди 13 години
Огнян Донев е наистина може би един от най-добрите икономисти в БГ. Но да прикриват истината с подобни глупости като увеличение на заплатата с каквато и да е цифра е просто нелепо.Досега всеки служител на Софарма получаваше по 1.6 лева на ден за храна. Това "увеличение" на заплатата с 60 лева е премахване на тези 1.6 лв/ден и изплащането им във вид на ваучери на обща стойност 60 лева.Не е никакво увеличение, да не говорим, че в Софарма заплатите не са вдигани от поне 3 години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
хе хе хе аз думичката капиталист внимавам къде и как е употребявам! Има капиталисти , има и такива които само си въобразяват че са! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
:)))) .. Цените се вдигат освен от повишените за работни заплати разходи от много други фактори и ти предполагам си много наясно с този факт! Примери колкото щеш на пазара ни. А и понятието "разход" е много разтегливо и много зависи от счетоводителя:))))...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
FINTA
преди 13 години
В резултат на тази стъпка разходите на компанията за заплати ще са със 109 800 лв. по-високи на месец, а на година - със 1,32 млн. лв.=============================================дЕца, айде погледнете Финансовия отчет и делът на разходите за заплати и тогава говорете с колко ще вдигнат цените на лекарствата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
rover
преди 13 години
За някои медикаменти е възможно да има в пъти увеличение на цената на лекарствата. За различни медикаменти вече има повишаване от 20%============================================================Този абзац показва откъде ще дойдат парите за увеличението на заплатите, на работещите в Софарма. Линк няма да давам, просто напишете "увеличение на цените на лекарствата".Ако пиша глупости като Страхо, постът ми би имал следния вид:Отново и отново увълчилите се и загубили мярка и срам капиталисти безпричинно увеличават цените на лекарствата, използвайки фалшив претекст. В същото време дават едно жалко подяние от по 60 лева на работниците си, които пари, на фона на огромните печалби реализирани в последните години от собствениците , изглеждат още по нищожни.И от кого ще бъдат взети парите за свръхпечалбите и добавките - от отрудените и очукани, болни и умиращи хора, от нашите деца, от нашите едва преживяващи родители. И т.н. и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
Ако мислиш че при по ниски заплати при други компании цените на продуктите им са по ниски...:)))) Просто за чорбаджията остава повечко! Но не за инвестиции в производителност, а просто за по висок стандарт на живот!:) Така де, масовото схващане е, че работниците и служителите им са там, за да им БАЧКАТ, а не те да работят за тях и да повишават благосъстоянието им! Но ще поживеем и ще видим как такива просто ще изхвърчат от бизнеса!:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
mick
преди 13 години
Както се казва - проблеми няма, болните ще ги плащат тия заплати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 13 години
Ето как сериозния и МОЖЕЩ работодател води компанията си!:) И за него бизнес-средата е същата! Нека постоянно "плачещите" "пишман бизнесмени" се поучат !!!:))))..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още