IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават 1,25 млн. лв. за проекти по кампанията "За чиста околна среда"

Над 2400 проекта са подали общини, кметства и неправителствени организации

11:37 | 16.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Дават 1,25 млн. лв. за проекти по кампанията "За чиста околна среда"

В Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са постъпили над 2400 проекта на общини, кметства, неправителствени организации, училища и детски градини за финансиране на дейности в рамките на националната кампания "За чиста околна среда".

Поради високия интерес към тазгодишния конкурс Управителният съвет на предприятието е завишил сумата за финансиране на кампанията от 750 хил. лв. на 1,25 млн. лв., съобщиха от МОСВ.

Удължават се и сроковете за оценка и изпълнение на проектите: срокът за оценка и класиране се удължава от 16 март на 10 април 2011 г., а за изпълнение на дейностите по получилите финансиране проекти - от 30 август на 31 октомври 2011 г.

До този момент са разгледани и оценени над 1300 от всички постъпили проектни предложения, като най-много проекти са предоставени от общини и кметства – почти 700 на брой, следвани от тези на училищата – 240, на детските градини – 220, и от неправителствени организации – 130 броя.

В по-голямата си част проектите, изготвени от общините, предвиждат почистване на определени участъци, тяхното озеленяване и създаване на зони за отдих и като цяло естетизиране и подобряване на жизнената среда в населеното място. Проектите на детски градини, училища и неправителствения сектор са предимно за създаване на спортни площадки, кътове за игра и спорт, обзавеждането им с подходящи съоръжения

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още