IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Apple официално обявиха, че днес ще представят iPad 2

В 20:00 часа българско време ще представена подобрената версия на обявеното от Стив Джобс „магично“ устройство

11:27 | 02.03.11 г.
От Apple официално обявиха, че днес ще представят iPad 2

Днес ще бъде премиерата на втората версия на таблет iPad, разработен от американския технологичен гигант Apple. Освен да бъдат полезни на потребителите, което обяснява новите функции на устройството, то ще има за цел и да се бори с конкуренцията на продукти на други производители като Motorola, Samsung и Hewlett-Packard, предадоха АФП и ДПА.

Преди пресконференцията за представянето на iPad-2, насрочена за довечера в 20 часа българско време в Сан Франциско, Калифорния, блоговете са пълни с предположения за очаквания нов продукт.

Събитието се следи с огромен интерес и защото е възможно на него да се появи основателят на Apple, Стив Джобс, който е в безсрочен отпуск по болест.

Apple е продал над 15 милиона iPad от пускането му в продажба през април миналата година. Тогава таблетът бе представен лично от 56-годишния Стив Джобс, който го определи като "наистина магичен и революционен".

Според уебсайта Apple Insider новият iPad ще бъде по-тънък от сегашния и ще се предлага в безжична и 3G версия, като оперативната му памет ще бъде 512 мегабайта. Предна и задна камера ще улесняват видеоконферентните разговори.

В понеделник президентът и главен изпълнителен директор на конкурентната компания Motorola Санджай Джа изрази задоволство от продажбите на неговия таблет Xoom със системата Android Honeycomb на Google. Той пожъна голям успех на изложението за електроника в Лас Вегас през януари и бе пуснат в продажба миналия четвъртък, като търсенето му е "добро" въпреки по-скоро високата му цена.

Samsung продава от няколко месеца своя Galaxy Tab, BlackBerry подготвя своя PlayBook, а Hewlett-Packard планира да пусне в продажба своя TouchPad през лятото.

Анализаторите очакват тази година в света да се появят над 100 таблет, които или вече са готови и очакват официалната си премиера, или са в процес на разработване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още