IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блок 8 на ТЕЦ „Марица изток 2“ влиза в експлоатация предсрочно след ремонт

Мощността на блок 8 е повишена и достига 230 мегавата, а животът на оборудването е удължен с 25 години

15:40 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Блок 8 на ТЕЦ „Марица изток 2“ влиза в експлоатация предсрочно след ремонт

Рехабилитацията на блок „8“ на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД завърши 32 дни по-рано от предвидения срок, съобщиха от дружеството. Рехабилитацията на блока започна през август миналата година.

След успешно приключилите 72-часови проби блокът вече е включен в паралел с електроенергийната система на страната. Със завършването на рехабилитацията мощността на блок 8 е повишена и достига 230 мегавата, а животът на оборудването е удължен с 25 години.

Реконструкцията надхвърли първоначалните параметри, монтирани са нови цифрови релейни защити и е подменена старата т. нар. възбудителна система на генератора, уточняват от най-голямата топлоелектрическа централа в страната. Рехабилитиран е и котел 12. Старият генератор е бил подменен с нов.

След завършване на изпитанията блокът е предаден за управление на Централното диспечерско управление. Той работи със сероочистващата си инсталация, в съответствие с българските и европейските стандарти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още