IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищните цени в САЩ с пети пореден месечен спад през ноември

На годишна база индексът Standard & Poor's/Case-Shiller бележи спад от 1,6%, по-силен от очакванията на икономисти

17:42 | 25.01.11 г.
Жилищните цени в САЩ с пети пореден месечен спад през ноември

Цените на еднофамилните жилища в САЩ се понижиха за пети пореден месец през ноември и може да достигнат нови дъна скоро, съобщи Ройтерс.

Индексът Standard & Poor's/Case-Shiller за 20 големи града в страната бележи спад от 0,5% през ноември спрямо октомври след корекция спрямо сезонни фактори, въпреки че спадът е по-слаб от очакванията на икономисти за понижение от 0,8%.

На годишна база цените падат с 1,6% - по-силно от прогнозата за спад от 1,4% на икономистите, анкетирани от агенцията.

В 16 от 20 града са регистрирани понижения на цените на годишна база през ноември, докато в 19 се отбелязани месечни понижения.

„Възможно е да има второ дъно преди настъпването на пролетта“, казва Дейвид Блицер, председател на комитета, изготвящ индекса в S&P. Блицер определя като второ дъно достигането на нови най-ниски стойности след пика и от двата индекса, които следят данни за 10 и за 20 града.

Той отбелязва, че индексът, който следи данни за 10 града, е с 4,8% над дъното си от април 2009 г., докато индексът за 20-те града е само с 3,3% над дъното си от същия месец.

Без корекция спрямо сезонни фактори, индексът за 20-те града пада с 1% през ноември след спад от 1,3% през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 25.01.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още