IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-евтината кола става златна

Tata Nano вече ще има и вариант изцяло в злато по случай годишнина от зараждането на бижутерията в Индия

10:11 | 29.12.10 г.
<p>Goldplus Nano ще е изцяло от злато и традиционни индийски мотиви.</p>

Goldplus Nano ще е изцяло от злато и традиционни индийски мотиви.

Дизайнът и уникалният облик не са характерни вече само за дрехи, аксесоари, обзавеждане и вещи от бита. А златото, независимо, че достигна до рекордни нива в цената си, продължава да притежава особено притегателна сила за онези, които искат да бъдат забелязани.

Това е и целта на Tata Group и грандиозния им проект, който е в чест на празника на Индия по случай годишнина от възникване на ювелирното изкуство в страната. Компанията се надява златото не само да направи зрелищно представяне на идеята им, но и да помогне за повишаване на продажбите на най-евтината кола в света – Tata Nano.

В чест на 5000-та годишнина на изкуството на бижутерията в Индия местният конгломерат Tata Group, заедно с Titan Industries (петият по големина в света производител на часовници и собственик на единствената национална марка бижута в Индия), се зае да направи позлатен модел Tata Nano. Това ще бъде и най-скъпата кола в света, съобщава онлайн изданието IbTimes.

Първата по рода си кола от чисто злато ще бъде пусната на пазара през април или май 2011 година. Моделът ще носи името Goldplus Nano.

За да представят новата Nano Goldplus, компаниите пуснаха рекламна кампания, която беше активна в продължение на целия ноември. Тринадесет дизайнери от цялата страна са участвали в надпреварата за направата на първата кола ювелирен експонат.

Спечелилият е бил избран на 24-ти декември, а възможността, която се открива пред него, е да проектира екстериора на цялата кола, покрита със злато.

Една от целите зад грандиозния проект е да се предизвика ръст в продажбите на автомобила, който бе пуснат на пазара като най-евтината кола, произвеждана някога. За ноември тази година, спрямо юли 2010, е отбелязан драматичен спад в продадените бройки – едва 509 спрямо 9 000 коли.

Спадът може да се обоснове с множеството случаи на самозапалващи се автомобили, които се появиха по-рано през тази година. Тези случаи охладиха ентусиазма на хората, които бяха решили да инвестират в най-евтината кола в света.

По думите на говорител на проекта, цената на златния автомобил все още не може да бъде изчислена. Това ще стане факт едва след като бъде приключена изработката на колата. Очаква се в окончателния вариант екстерирорът да включва традиционни индийски мотиви, много скъпоценни камъни и, разбира се, злато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още