IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скромен ръст на щатските индекси въпреки добрите макроикономически новини

За липсата на по-силен растеж допринесе решението на Китайската централна банка да увеличи изискванията си за капиталова адекватност на банките

23:08 | 10.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Скромен ръст на щатските индекси въпреки добрите макроикономически новини

Щатските индекси отчетоха слаб ръст по време на днешната сесия, предаде MarketWatch. Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,35% до 11 410 пункта, като за ръста помогнаха акциите на General Electric след обявеното увеличение на дивидента на компанията.

Nasdaq Composite добави 0,8% до 2638 пункта, а Standard & Poor's 500 се повиши с 0,6% до 1240 пункта. Като цяло за седмицата бяха характерни слаби ръстове на индексите.

Добрите икономически данни за потребителското доверие и ръста на износа на страната не успяха да раздвижат пазара.

За липсата на по-силен растеж допринесе решението на Китайската централна банка да увеличи изискванията си за капиталова адекватност на банките, като това е шесто повишение за тази година. Действията на банката целят да ограничат кредитирането в Китай.

Освен това инвеститорите изчакват данните за инфлацията в Китай, които ще бъдат публикувани в събота. Очаква се инфлацията в страната да се е ускорила, което съответно може да доведе до допълнително затягане на монетарната политика.

Акциите на веригата магазини за хранителни стоки Great Atlantic & Pacific Tea се сринаха с 67%, преди търговията с тях да бъде спряна, заради появилите се слухове, че компанията ще подаде молба за защита от фалит в близките дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още