IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Противник на Федералния резерв поема надзора му

Конгресменът Рон Пол, автор на книгата „Да премахнем Фед”, ще настоява за пълна ревизия на функциите на американската централна банка

21:30 | 09.12.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Противник на Федералния резерв поема надзора му

Конгресменът републиканец от Тексас Рон Пол, автор на книгата „Да премахнем Фед”, ще оглави подкомисия към конгреса на САЩ, която ще надзирава Федералния резерв (централната банка на страната), съобщава Bloomberg.

Новоизбраният председател на комисията, отговаряща за финансовия сектор в долната камара на конгреса Спенсър Бакъс (републиканец от Алабама) е определил Пол да ръководи подкомисията по монетарната политика, когато републиканците поемат контрола над камарата през следващия месец.

”Това е ръководният екип, който изработи първия цялостен законопроект за финансовата реформа, целящ да сложи край на спасяването на финансови институции и да намали финансирането на Fannie Mae и Freddie Mac с пари на данъкоплатците, както и да наложи сериозна проверка на дейността на Фед”, заявява Бакъс.

През миналата седмица Пол обяви, че планира изслушвания по въпросите на монетарната политика, и че ще възобнови усилията си за пълна ревизия на функциите на централната банка.

”Готови сме за летящ старт и очаквам с нетърпение да продължим работата си в новия конгрес”, е казал Бакъс.

Пол, който представи законодателство за премахване на Федералния резерв, стана популярен по време на президентската кампания през 2008.

Инициативата му за одит на Фед набра скорост, след като централната банка похарчи трилиони долари в спешни заеми по време на финансовата криза.

Законопроектът на Пол получи подкрепата на 320 от 435 членове на долната камара на американския конгрес и част от предложенията в него намериха място в закона Дод-Франк за финансовата реформа, приет през настоящата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Jay Gould
преди 13 години
Това ще е положително за САЩ и долара, в средносрочен и дългосрочен план. Поне така си мисля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
На фона на сега действащата финансова парадигма Рон Пол може и да изглежда откачалка, но като се имат предвид недостатъците на същата тази парадигма, а именно, че сегашната кредитна система всъщност е ПИРАМИДА и може да съществува само ако има накъде ДА СЕ РАЗШИРЯВА (а вече няма!), то идва времето за смяна на парадигмата. А новото време изисква нови хора. Всъщност, това, че днешната система е пирамида се е знаело още от самото начало. Ето, погледни доларовата банкнота с "всевиждащото" око и пресечената пирамида - какво значи това? Според мен значи: Ние (на върха) виждаме и знаем какво правим - пирамида. http://4.bp.blogspot.com/_rOmV6dySOPU/ShTTti47IOI/AAAAAAAAB1I/FiRUsyd7nXg/s400/DollarEye.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
supertrader
преди 13 години
Слагат откачалките и ще обезценяват долара като подкопаят доверието във ФЕД. Ще почнат едни театри - ще имали ли фед или няма да има фед ..и долара от това ще си загуби рязко стойността. В Европа същия театър се казва - ще има ли ЕС или нямао да има ЕС..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
Cookie
преди 13 години
ahahahh ако не и в света
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
DanilOlivo
преди 13 години
Рон Пол е единственият достоен политик в САЩ, ако не и в света!Предстоят много интересни времена за ФЕД, ако естествено не се случи нещо на д-р Пол!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още