IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google близо до сделка за Groupon

Сделката e на стойност между 5 млрд. и 6 млрд. долара и може да бъде сключена още тази седмица, съобщават запознати с преговорите източници

09:48 | 30.11.10 г.
Google близо до сделка за Groupon

Интернет гигантът Google Inc е близо до сделка за придобиването на сайта за онлайн покупки с намаление Groupon Inc за до 6 млрд. долара, съобщава New York Times, като се позовава на източници, запознати пряко с въпроса.

Сделката на стойност между 5 млрд. и 6 млрд. долара може да бъде сключена още тази седмица, казват източниците, но предупреждават, че все още има вероятност преговорите да се провалят.

С такава цена Groupon би било най-голямото придобиване на Google. През последното десетилетие Google погълна десетки компании, като похарчи милиарди за компанията за онлайн реклама DoubleClick и сайта за видеоклипове YouTube.

Частната Groupon е базирана в Чикаго и е създадена преди две години. Groupon, чието име е комбинация от думите „група“ и „купон“, е сайт за колективно пазаруване с местен фокус. Абонатите получават изгодна сделка всеки ден, като тя е изготвена специално предвид локацията и профила на потребителите.

Сделките стават активни само когато минимален брой хора се съгласят да купят, което дава на Groupon възможност да договаря големи групови отстъпки за стоки и услуги.

Типичната сделка е с намаление от 50 до 90 процента от цената на стоки и услуги като сертификати за ресторант, уроци по летене и посещение на спа център.

Формулата се оказва успешна, като превръща Groupon в машина за пари с над 12 млн. регистрирани потребители и приблизителни годишни приходи от над 350 млн. долара.

Сред инвеститорите в Groupon са Digital Sky Technologies, Battery Ventures, Accel Partners и New Enterprise Associates.

От Google са отказали коментар по темата, а представители на Groupon не са били открити незабавно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още