IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром ни предлага до 7% понижение на цената на газа до края на 2012 г.

Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на материалите за посещението на руския премиер Владимир Путин у нас

13:11 | 13.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Газпром ни предлага до 7% понижение на цената на газа до края на 2012 г.

"Газпром" е формулирал пакетно предложение за цените на газа, доставян за България, което предвижда понижаването им с 5-7% до края на 2012 г., съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на материалите за посещението на руския премиер Владимир Путин у нас.

В началото на тази седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че България се надява да постигне по време на преговорите с Русия намаление на цената на природния газ с повече от 5%.

Между двете страни е постигната договорка да се изключат посредниците при доставянето на руски газ в България от януари 2012 г.

До 30 юни 2011 г. "Газпромекспорт" ще сключи с "Булгаргаз" пряк дългосрочен договор за доставки, гарантиращ потребностите на българските клиенти при условия, не по-лоши от тези, които може да бъдат предоставени на когото и да било друг купувач на същия предавателен пункт.

Очаква се ръст на обема на транзита на газ от 15,15 млрд. на 22-23 млрд. куб. м до 2030 г., пише още ИТАР-ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 13 години
Гоню ли е успял, или Мечо го хързулва тънко-тънко, играейки на струнката на безната му балканска дешичка "да пести" ? Лошо няма в снижението на цените, когато, то е балансирано. В такъв случай, обаче, нямаше да идва сам Путин, ами просто щяха да се споразумеят, без много-много да се шуми. Вместо това, тъпан се бие, та пушек се вдига. Нещо не е много читава историята, но, да видим. Нямам им вяра вече. НИто на Борисов, нито на Путин.Никак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
aristotel
преди 13 години
Интересно. Полските шляхтичи неуспяха но шаш *** успя. Това ми е трудно да го възприема. Русия винаги е имала България като ПОЧТИ своя рупублика и още от 1 световна война та до днес има интереси и няма да ни остави да се измъкнем лесно. Още повече че местоположението ни е отлично, а и като се има впредвид че отоманската империя слуша (поне доскоро) США и има огромното желание да влезе в Евро съюза. То някой има ли илюзиите, че няма да ни дърпат енергийния повод по свое усмотрение. СМЕШНИЦИ са някои или накратко БЛАЖЕННИ са глупаците в своето невежество :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още