IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата започна с ръст за борсите в Азия

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific записва най-дългата си позитивна серия от юни насам

13:19 | 08.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата започна с ръст за борсите в Азия

Новата седмица започна с ръст на азиатските борсови индекси. В центъра на вниманието попаднаха износителите за САЩ, след като в петък стана ясно, че заетостта в най-голямата икономика в света се е увеличила през последния месец.

На обратния полюс обаче бяха представителите на финансовия сектор, тъй като все повече се усилва неяснотата около възможностите на Ирландия и Гърция да разрешат фискалните и дълговите си проблеми, пише Bloomberg.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 0,4 на сто до 135,29 пункта, записвайки шеста поредна позитивна сесия. Толкова продължителен възход индексът не е постигал от края на юни досега.

На борсата в Токио днес Nikkei 225 напредна с 1,1 на сто до 9 733 пункта, докато в Хонконг Hang Seng се повиши с 0,35 на сто до 24 964 пункта. С 0,8 на сто пък напредна основният китайски индекс CSI 300.

В Сингапур Straits Times скача с 1,9 на сто, а в Индонезия Jakarta Composite добавя 1,2 на сто.

Негативно приключи търговията в Тайван, където Taiex изгуби 0,2 на сто до 8 431 пункта. Със спад завършиха и основните индекси в Австралия и Нова Зеландия, които изгубиха съответно по 0,46 и 0,1 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още