IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несигурността около мерките на Фед потопи щатските индекси

От публикация в WSJ стана ясно, че Фед може да обяви през следващата седмица покупката на още ДЦК за „няколко стотин милиарда долара“

18:15 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Несигурността около мерките на Фед потопи щатските индекси

Несигурността около това какви допълнителни мерки ще предприеме Федералния резерв на САЩ, за да стимулира растежа на икономиката, се отрази негативно на щатските борси и индексите отчетоха резки понижения в началото на днешната сесия.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA потъва с 1,1% до 11 050 пункта час и половина след началото на сесията. Procter & Gamble, която е една от 30-те компании в неговия състав, обяви преди началото на днешната търговия по-големи от очакваното печалба и приходи за изминалото тримесечие, но цената на акциите й остава без промяна. Те се търгуват срещу 62,88 долара на Нюйоркската фондова борса.

Широкият индекс S&P 500 губи 1% до 1 174 пункта. Поскъпването на долара доведе до спад в цените на металите и суровините, които се търгуват в щатската валута. В резултат на това компаниите от минния и енергийния сектор се наредиха сред най-губещите в началото на сесията. Цената на петрола пада с 1,7% до 81,15 долара за барел, докато златото поевтинява с 1,3% до 1 321 долара за тройунция.

Разпродажбите на акции са по-ограничени при технологичните компании, в резултат на което индексът Nasdaq Composite се понижава по-леко с 0,6% до 2 482 пункта.

Инвеститорите пренебрегнаха добрите финансови отчети на Procter & Gamble и вторият пореден месечен ръст на продажбите на нови жилища в САЩ през септември, както и увеличението на новите поръчки за производство на стоки с дълготрайна употреба.

Те бяха засенчени от спекулации, че Федералният резерв ще отпусне допълнителни парични стимули за растежа на икономиката през следващия месец, но в по-ограничен размер от очакваното.

От публикация в Wall Street Journal стана ясно, че централната банка на САЩ ще обяви през следващата седмица, че ще купи за период от „няколко месеца“ още държавни ценни книжа (ДЦК) на САЩ за „няколко стотин милиарда долара“. Очакванията на финансовите пазари са за далеч по-мащабна помощ от порядъка на 500 млрд. до 1 трлн. долара.

След края на днешната сесия излизат финансовите резултати на Visa за третото тримесечие.

Доходността на десетгодишните ДЦК се повишава до 2,68% от 2,64% вчера. Правителството на САЩ ще предложи на инвеститорите петгодишни ДЦК за 35 млрд. долара днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още