IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Procter&Gamble се увеличава, пазарният дял на компанията расте

Тримесечният отчет на най-голямата компания за потребителски стоки в света излезе по-добър от очакваното

16:20 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Procter&Gamble се увеличава, пазарният дял на компанията расте

Американската компания Procter&Gamble публикува стабилни данни за третото тримесечие на годината, като съобщи, че е постигнала ръст на печалбата и продажбите си, а освен това е повишила пазарния си дял на много места по света, предава Financial Times.

Компанията е постигнала ръст на печалбата от 2 на сто до 3,1 млрд. долара, или 1,02 долара на акция. Това е с 2 цента над предварителните очаквания на анализаторите. Продажбите също са се увеличили с 2 на сто до 20,1 млрд. долара.

Органичните продажби, в които не влизат ефекти, предизвикани от сливания, придобивания и разлики във валутните курсове, са нараснали с 4 на сто, докато обемът реализирана продукция се е увеличил с 8 на сто, добавя вестникът.

От компанията обясняват, че са успели „да продължават да бележат ръст на продажбите, чрез който се постига увеличение на пазарния дял във всички региони на света“. „Въпреки, че макроикономическата обстановка остава напрегната, солидните резултати на компанията демонстрират, че стратегията ни работи“, се казва в бележки към отчета.

За цялата фискална година Procter&Gamble очаква ръст на продажбите от 3 до 5 на сто, като органичните продажби трябва да се увеличат с 4-5 на сто. Печалбата на акция пък се очаква да бъде между 3,91 и 4,01 долара.

За последното тримесечие на тази година се очаква ръст на печалбата в рамките на 4 до 10 на сто на годишна база.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още