IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Caterpillar с 96% скок

Заради силните резултати през третото тримесечие компанията повишава прогнозата си за резултатите за цялата 2010 година

16:08 | 21.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Caterpillar с 96% скок

Печалбата на компанията за производство на тежки машини и минно оборудване Caterpillar e отбелязала ръст от 96 на сто през третото тримесечие на годината. Това се дължи на съживяването на инвестициите в добивния сектор, смятат анализатори, цитирани от Wall Street Journal.

Положителният резултат на компанията възлиза на 792 млн. долара, или 1,22 долара на акция. Това е с 96% повече от постигнатите за третото тримесечие на миналата година 404 млн. долара, или 64 цента на акция.

Приходите на Caterpillar са нараснали с 53 на сто до 11,13 млрд. долара, след като преди година бе отчетен спад от 44 на сто.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 1,09 долара на акция на база приходи от 10,65 млрд. долара.

Заради силните резултати през третото тримесечие от Caterpillar повишават прогнозата си за резултатите за цялата 2010 година. Новите очаквания са за положителен резултат от 3,8 до 4 долара на акция, след като предишната прогноза беше за печалба между 3,15 и 3,85 долара за акция.

Търсенето на строително оборудване в Азия и Северна Америка е отчело ръст, съобщават от компанията. Освен това поръчките към Caterpillar продължават да се увеличават, което е сигнал за добри резултати през следващите тримесечия.

Преди старта на днешната сесия акциите на Caterpillar поскъпват с около 3 на сто до 82,25 долара за брой, което им носи 40% ръст от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още