IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Coca-Cola надхвърли 2 млрд. долара

Обемът на продажбите на най-големия световен производител на безалкохолни напитки скача с 5% през третото тримесечие

15:49 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Coca-Cola надхвърли 2 млрд. долара

Още една компания от индекса Dow Jones IA – Coca-Cola, успя да зарадва своите инвеститори с по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие, подпомогната от увеличението на обема на продажбите в Северна Америка и засилването на международния й бизнес.

Най-големият световен производител на безалкохолни напитки обяви нетна печалба от 2,06 млрд. долара за периода от юли до септември, или 88 цента на акция, предаде Ройтерс. Преди година положителният й резултат е бил в размер на 1,9 млрд. долара, или 81 цента на акция.

Приходите на Coca-Cola са нараснали с 5% на годишна база до 8,43 млрд. долара, а обемът на продажбите в световен мащаб се увеличава също с 5 на сто. В САЩ той отчита годишен ръст от 2% за второ поредно тримесечие.

След като се изключат еднократните приходи и разходи, нетната печалба на акция възлиза на 92 цента, което надмина очакваните от пазарни анализатори 89 цента.

Акциите на Coca-Cola поскъпват с 0,4% около час преди началото на днешната редовна борсова сесия в САЩ, като се търгуват за 60,27 долара за брой. Пазарната й капитализация е нараснала с 5,3% през тази година до 138,57 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още