IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат 22% ръст на капиталите за инвестиции в имоти по света

Капиталът за инвестиции в Европа се очаква да остане на същото ниво като през 2010 г. - около 112 млрд. долара

11:07 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат 22% ръст на капиталите за инвестиции в имоти по света

Общо 281 млрд. долара капитал ще бъде на разположение за инвестиции в имоти в глобален план през 2011 г., което представлява 22% ръст в сравнение с обема през 2010 г., сочи прогноза на консултантската компания DTZ.

„Очакваме, че общият обем наличен инвестиционен капитал в Европа ще остане непроменен от оценката ни за 2010 г. на 112 млрд. долара“, коментира Магали Мартън, директор "Проучвания" за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в компанията.

Тя уточнява, че въпреки, че сумата за Европа е по-голяма от тази в Азия и САЩ, привлекателността на Европа за международните инвеститори остава непроменена от декември 2009 г. насам.

„От фондовете, насочени към единичен пазар, Великобритания е най-популярната страна в региона, следвана от по-големите ликвидни пазари като Франция, Германия, Швеция и Италия“, казва тя.

Мартън уточнява, че предвид липсата на увеличение в капитала за инвестиции в Европа обемът от сделките с имоти вероятно няма да отчете чувствителен ръст през 2011 г.

Въпреки това значителното повишение в инвестиционните обеми в Европа през първата половина на 2010 г. показва, че възстановяването вече е започнало, което е подкрепено и от ръст на стойностите на имотите.

Най-висок ръст се очаква за капиталите, насочени към пазара в САЩ, които се очаква да достигнат 97 млрд. долара, или ръст от 54% спрямо 2010 г. Ръстът за Азия и Тихоокеанския регион се очаква да бъде 20%, а обемът от капитала – 71 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още