IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-директорът на митниците Красимир Николов напуска поста си

Красимир Николов е изразил желание да премине на друга работа "за по-добра лична реализация", още не е назначен нов зам.-шеф на митниците

18:04 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Зам.-директорът на митниците Красимир Николов напуска поста си

Заместник-директорът на Агенция „Митници" Красимир Николов напуска поста си, считано от 30 август, съобщиха от държавната агенция. Николов е освободен със заповед на министъра на финансите по взаимно съгласие. Той работи в митниците от 1989 г., като от две години е зам.-директор.

„През август миналата година поканих Красимир Николов да остане в агенцията, тъй като ни предстояха тежки реформи и ни беше нужна неговата експертна помощ", коментира въпроса директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Той допълва, че решението на Николов да премине на друга работа е плод на желанието му за по-добра лична реализация.

На този етап няма определен нов заместник-директор на Агенция „Митници“.

Освен това със заповед на Ваньо Танов директорът на „Митническо разузнаване и разследване" Веселин Георгиев е назначен за зам.-началник на Митница Русе, считано от 1 септември. Георгиев е дългогодишен служител на Митница Русе и е поканен в екипа на Танов преди година да подпомогне възстановяването на структурата „Митническо разследване и разузнаване", както и да изгради Център за проследяване на акцизните стоки, се посочва в съобщението на митниците.

Във връзка с промени в Устройствения правилник на Министерството на финансите и на Агенция „Митници", в резултат на които инспекторатът на агенцията премина към министерството, досегашният началник на инспектората Спас Шопов е освободен от заеманата длъжност, съобщават още от митниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още